top of page

Om oss

För Dig som vill semestra intill en av Ölands bästa och mest populära badstränder och samtidigt vill bo i en lugn, barnvänlig och avspänd atmosfär kan vi erbjuda ett unikt läge. Våra stugor ligger ca 100 meter från den mest attraktiva delen av stranden i Byrums Sandvik, rakt ovanför den lilla fiskehamnen där sand-stranden och det berömda raukpartiet möts. Du behöver inte bilen för att åka och bada utan kan promenera över strandvägen och ut i sanden! 

 

Byrums Sandvik ligger på Norra Ölands västsida, 15 km från den norra udden. I vikens norra del finns en 2 km lång, mycket fin och barnvänlig sandstrand som mot söder övergår i Ölands enda raukområde. Raukarna, med sina kalkstensformationer erbjuder också mycket fina badplatser där havet mejslat ut bassänger och terrasser på olika djup. 

 

I Böda Kronoparks gamla vackra tallskogar, som tar vid strax norr om tomten, kan Du jogga, promenera eller plocka blåbär. Stora delar av skogen ligger inom Ekopark Böda och erbjuder många fascinerande natur- och kulturmiljöer (se pdf-fil natur och kultur för mer info).

 

Vi har totalt fyra stugor, som hyrs ut då vi inte själva disponerar dem. De ligger alla utspridda på en stor (ca 4500 m2) barnvänlig naturtomt med gräsbevuxna sanddyner och glest stående tallar och ekar. Det är gott om utrymme mellan husen (ca 25-30 m) och varje stuga har en egen rymlig uteplats med trädgårdsmöbler.

 

Uthyrning sker normalt från lördag-lördag utom mellan vecka v25 och 26 (midsommarhelgen) då byte sker på söndag. Undantag kan dock förekomma.

bottom of page